Dilser is opgegroeid in een arm gezin. Zijn vader was herder en had de zorg voor acht kinderen.

In zijn land van herkomst heeft hij alleen de basisschool doorlopen.

Er was veel armoede en daardoor heeft hij nooit de mogelijkheden gekregen om een opleiding te volgen en om te studeren. Toen hij tien jaar oud was moest hij werken als herder. Hij trok al snel   alleen de bergen in met een kudde  en met  de enorme verantwoording om deze kudde weer veilig thuis te brengen.

Vanaf zijn tiende jaar moest hij de kost verdienen. Er was geen mogelijkheid meer om zichzelf te ontwikkelen. Hij moest gaan werken om het gezin te onderhouden, van zijn vader en moeder.

Vanaf deze periode stopte zijn leergierigheid en maakte plaatst voor de verantwoording die hij voelde om voor het gezin te zorgen.

Pas twintig jaar later heeft hij kans gekregen om te gaan studeren.  Die kans heeft hij benut en al zijn  talenten ontdekt.  Hier in Nederland benutte hij alle kansen die hier aanwezig waren.

Dilser heeft hier veel mogelijkheden gezien. Er ging een wereld voor hem open. Door geloof in zichzelf en hard werken heeft hij zijn dromen hier in Nederland waar kunnen maken. Hij was in die tijd 31 jaar oud toen hij ging studeren.

Een studie van zes jaar heeft hij binnen drie jaar afgerond. Voor zijn studie wist hij niet dat hij zoveel mogelijkheden in zich had en goed kon studeren.   Zo zijn er in de wereld heel veel kinderen, die net als Dilser niet van zichzelf weten wat voor mogelijkheden zij in zich dragen.  Voor al die kinderen is hij deze stichting gestart.  Ook kansarme kinderen moeten de mogelijkheid krijgen om het beste uit zichzelf te halen.

Inmiddels heeft Dilser een goed leven en een goede baan, doordat hij een kans gekregen heeft.

En dit is ook precies wat hij voor anderen wil betekenen; het geven van een kans.

Samen met vrijwilligers en bedrijven willen wij die kans bieden!